Tokaj csak egy van

Tokaj területe nemcsak az örök ifjúság elixírjével büszkélkedik, hanem gazdag történelmével és hagyományaival is. Ezt a különleges helyet Szlovákiában nemcsak a festői falvak a régi pincék, borospincék alakítják, de a termelők, bortermelők és helyi lakosok kemény és lelkiismeretes munkája teszi egyedivé. Mesés séták a szőlőültetvényeken, vagy a környező természetben majd a hagyományos szállás elvarázsol mindenkit, aki meglátogatja ezt a varázslatos helyet.
Fedezze fel ön is Tokaj szépségét!

latnivalok

Éld át Tokajt

Tovább a látnivalókra

Tokaj borvidék széles skálán kínál lehetőségeket a szabadidő eltöltésére. Többek között a környék látványosságai közé tartozik a domináns, 12 m magas kilátó, csónakázás a Bodrog folyón, valamint a boros hordókban való fürdőzés és még sok minden más. Ne habozzon, és tapasztalja meg Tokajt első kézből.

biciklitura

Kerékpározz Tokajon

Tovább a bicikliturára

Vegye elő kerékpárját és élvezze az utazást végig a Tokaji borvidéken. Az egyes állomásoknál lehetősége lesz meglátogatni az egyedülálló természeti és kulturális értékeket, keresse fel a védett természeti területeket és rezervátumokat, a műemlékeket, régészeti lelőhelyeket, köztük a tokaji tufa pincéket. Fedezze fel a Bodrog folyó völgyének természetes szépségét, melyet virágzó tavirózsák borítanak, a hegyoldalakon lévő szőlősültetvényeket és pincéket, ezek alkotják a gyönyörű Tokaji borvidéket.

gasztro

Kóstold meg Tokajt

Tovább a gasztrora

Finom és ízletes ételek, melyekbe a mai napig belerakják a helyiek a szívüket és lelküket. A Tokaji borvidéken olyan éttermekből válogathatnak, melyekben igazi séfek főznek vagy próbálja ki a hagyományos helyi specialitásokat. Válasszon a falvak közül, amelyben szeretné megkóstolni a finom ételeket, hisz mindegyik egy egyedi kincset kínál a tányéron.

tortenelem

Ismerje meg a tokaji
történelmet és hagyományokat

Tovább a történelemre

A tokaji borvidék különleges népi, folklór és vallásos szokások és hagyományok szorosan kapcsolódnak a helyi életformához, amelynek fontos hatása van borkészítésre. Szinte minden pincében vagy kápolnában megtalálható Szent Orbán szobra, minden borász védőszentje.

turizmus

Érzékeld a Tokaji
borvidék szépségeit

Tovább a turizmusra

A gyaloglás és a túrázás a Tokaji borvidéken lehetővé teszi, hogy megtapasztalja a természeti csodáit, a védett természeti övezeteket és rezervátumokat, látogasson el a nemzeti műemlékekhez, vagy kóstolja meg a tokaji borokat a tufa kőzetbe vájt pincékben. A túraútvonalak elvezetik a Szlovák kettős kereszthez, Bodrog folyó patkó alakú halott ágához, vagy a Szlovákia legalacsonyabb pontjához.

szallas

Álmodj Tokajon

Tovább a szállásra

Szállást a Tokaji borvidéken mińdenki szeretni fogja. Akár a szállodák kényelmét szeretik élvezni, vagy a panziókat wellness szolgáltatásokkal, a hotel konyhájának specialitásaival és wifi hozzáféréssel. Az igazi vidéki érzést a mesebeli fa kunyhók adják tradicionális házi ételekkel. Mindegyik falu egyedi pont ezért a kínált szolgáltatások is széles skálájúak. Válasszon a faluk által kínált szállások közül és töltsenek el pár napot a Tokaji borvidéken.

boraszat

Kóstold meg Tokajt

Tovább a borászatra

Borkóstolás, hagyományos termelési és a modern technológiai módszerek bemutatása a borkészítés során, vagy akár egy kellemes séta, majd borkóstolás a nagy tufa pincékben jellegzetes és egyedi hangulattal. Mindegyik bor íze egyedi, mert minden termelőnek megvan a maga titkos receptje az örök ifjúság elixér elkészítéséhez.