Project Description

Klasszikus referencia templom

A templom Ladamócban valószínűleg már a 14. század előtt létezett, de írásos emlékek csak a 14. századtól elérhetőek. A harmincas évek első felében, azaz a 14. században Syxtus plébános tevékenykedett ebben a templomban, majd Szent Antalnak szentelték fel. A 16. század második felében katolikus plébánosok tevékenykedtek benne, később evangélista református prédikátorok a Ladamóc templomba reformátushívők érkeztek Szőlőskéről. Ekkor még ez a helyi templom fából volt. Ladamóc a 13. – 14. században a Patak várbirtok része volt. A 15. századtól a 17. századig a helyi földesurak és európai rokonaik birtokába tartozott.

Kategóriák: 
Település: Ladamóc

GPS: 48.41302, 21.7798

A legnagyobb templom a környéken

Az első írásos dokumentumok a 14. századból származnak. A harmincas évek első felében, azaz a 14. században Syxtus plébános tevékenykedett a templomban. A 16. század második felében katolikus plébánosok tevékenykedtek a templomban.

A templomból kilátás nyílik egész Ladamócra

1621-ben és az azt következő években egy magán lelkész szolgált, Ladamóc templomba reformátushívők érkeztek Szőlőskéről. Ladamóc a 17. és 18. század utáni áttörés után újra állandó székhellyé vált.

Térkép

Látogassa meg szintén